O projektu

Uspjeh omnibusa 'Zagrebačke priče', nastalog u produkciji Propeler Filma 2009. godine, potaknuo je nastajanje novog omnibusa 'Zagrebačke priče 2', ovoga puta na temu ljubavi.

Nakon hrvatske premijere na Festivalu igranog filma u Puli, gdje glumica Lana Barić osvaja nagradu Breza za najbolju debitanticu (uloga u 'Žutom mjesecu'), 'Zagrebačke priče' osvajaju brojne nagrade i na Danima hrvatskog filma.

Čak dva kratka filma iz omnibusa uvrštena su u natjecateljske programe dva prestižna filmska festivala; 'Ciao Mama' Gorana Odvorčića u program Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu te 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića' u program Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu - Berlinalea.

Također, omnibus 'Zagrebačke priče' gostuje na festivalima u Portugalu, Novom Sadu i Italiji, a interes inozemnih festivala za pojedinačne filmove još uvijek ne prestaje.

Potaknut ovim uspjesima, Propeler Film raspisao je 17. svibnja, 2010. godine, novi natječaj za 'Zagrebačke priče 2 - Ljubav'. Ovoga puta, na natječaj su pristigla čak 142 scenarija, a među mnoštvom sjajnih priča i ideja, selekcijska komisija imala je vrlo težak zadatak odabrati samo šest scenarija koji će činiti novi omnibus.

ODABRANI SU SLJEDEĆI SCENARIJI:
'Moj vrt' - Ivan Skorin
'Na kvadrat' - Jasna Žmak
'Može neko čik bacit odozgo' - Josip Visković
'Kruške' - Hana Veček
'Mucica' - Aldo Tardozzi
'Al' tata, ti me voliš' - Sara Hribar

Omnibus 'Zagrebačke priče 2 - Ljubav', u ovisnosti o rezultatima natječaja Grada Zagreba i HAVC-a trebao bi biti realiziran tijekom sljedeće godine.

Službena internet stranica omnibusa je: www.zagrebacke-price.org.

Menu

Kontakti

  • Propeler film
  • Tel: +385 (0)1 4829 477
  • Fax: +385 (0)1 4827 717
  • mail